Психологът Дмитрий Сорок, основател на школа за развитие на съвременните жени,

...
Психологът Дмитрий Сорок, основател на школа за развитие на съвременните жени,
Коментари Харесай

7 тъжни мисли, които крадат от красотата ни

Психологът Дмитрий Сорок, създател на школа за развиване на актуалните дами, водещ на корпоративни тренинги по мотивация, личностно израстване и женско развиване в фамилията и в бизнеса, създател на книгата „ Жена-директор или грамотно ръководство на фамилията “ пред letidor.ru.

За мислите и хората

Казват, че мислите се материализират, само че не мисълта е материална, а нейният притежател. Ако човек има „ килнат мозък “ с отрицателни и неконструктивни мисли, той може да преекспонира всеки проблем. А всяко деяние следва мисълта и в случай че вниманието ни е заето от неща, които са погрешни или хиперболизирани, се задават неприятности. Никога не подценявайте силата на мисълта!

Жените са подвластни на усеща, прекарвания и паники повече от мъжете. Често безусловно безпочвенно и без всякакво съображение дамата се концентрира над безполезни неща и някои мисли са способни да провалят и най-хубавото нещо. На тази тематика има маса проучвания – че има директна връзка и взаимозависимост сред женските мисли и осанка. 

Всичко ми е омръзнало!

Недоволни от брачна половинка, началника, приятеля, приятелката или господ знае от кого още, си спомняте всичко неприятно, когато се сетите за някой от тях. Това води до намръщено чело, напрежение на мускулите на лицето, тъжни мимики и прехапани устни. Ако сте няколко години в плен на сходна омърлушеност, може спокойно да добавите най-малко още 7 години към висимата си възраст.

В такива моменти доста оказва помощ отвличането с някакви позитивни тематики за размисъл, промяна на ситуацията, дълбоки вдишвания и издишвания. А най-главното е разбирането, че от тези мисли в никакъв случай и нищо няма да се промени, с изключение на едно – вие остарявате.

Не съм красива към този момент!

Откъде идва тази мисъл в главите ви? Тя сигурно скапва настроението и буди възприятие на невъзможност.

Всяка жена е красива по своему – това е мъжкото мнение и точка! Отрицателното самомнение за външността елементарно може да ви заведе до кабинета на психотерапевта, а неговите пациентки нормално изглеждат нещастни, уморени и изнемогващи.

Не съм нужна на никого!

Огромна илюзия е това и рискова – в случай че в действителност една жена мисли по този начин, тя няма да вижда смисъл и да се грижи за себе си! Подобни мисли нормално тормозят дами, които нямат мъж и които са изгубили религия, че ще срещнат сродна душа. Повярвайте, нужни сте някому, единствено би трябвало да го откриете.

Стара съм!

Никой не оспорва обстоятелството, че всички хора остаряват. Но значимото е да съхраним вътрешната си младост и хубост. Мислите за старостта, която ни надделява, се отразяват на тялото ни: започваме да вървим по-приведени, отпуснати, тромави... За никаква красота не може да се приказва!

Състоянието на младост в душата обаче може да победи физическите проявления на старостта. Погледнете жизнерадостните дами, които са като че ли без възраст – те имат вяра, че човек е на толкоз години, на колкото се усеща.

Продължава на страницата на Новите родители

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР